facebook pixel
Bel ons: 0228 – 31 83 70 | Whatsapp ons: 06-14671548

EEN EXTRAATJE VOOR DE KINDEREN VAN DE KINDERKLEDINGBANK HOORN!

Kombi Kings en Peeters Bedrijfswagens verzamelen in moeilijke coronatijd kleding en speelgoed als ‘Kerst-extraatje’ voor minder bedeelde kinderen.Kinderen groeien vaker op in armoede, ook door corona: ‘hulp is meer nodig dan ooit’.

De Kinderkledingbank Hoorn regelt, met veertig vrijwilligers, kleding, speelgoed en uitjes voor 3500 in armoede levende kinderen in Noord-Holland. Kinderen die in armoede opgroeien, het komt helaas op grote schaal voor. Het betekent dat ouders moeite hebben om de touwtjes financieel aan elkaar te knopen en al helemaal geen geld hebben voor extraatjes.

De KBK Hoorn vreest dat het er dit jaar alleen maar meer worden. De coronacrisis zorgt er niet alleen voor dat nieuwe gezinnen in armoede terechtkomen, het maakt armoede die al bestond ook extra zichtbaar. Corona zorgt voor een financiële crisis in veel gezinnen en dat brengt spanningen met zich mee.Stress is het pijnlijkst voor kinderen die in armoede leven. Armoede is veel meer dan weinig geld hebben.

Kinderen zeggen: “mijn ouders proberen de stress bij me weg te houden, maar ik weet toch wel wat er gebeurt."Marco Peeters en Mieke Sjerps van Peeters Bedrijfswagens zijn vorig jaar al een actie gestart om kinderen van 0 tot 16 jaar te verrassen met een extraatje tijdens de feestdagen, dit jaar wilde Marco Nooder en Inge Lambinon van Kombi Kings hier graag aan meewerken en zijn er cadeautasjes samengesteld

.Er is veel verborgen armoede, aldus Inge en Mieke. Meerwaarde voor ons is dat wij de kinderen een onvergetelijk moment kunnen bezorgen. We zijn, naast onze donaties daarvoor, voor een groot deel afhankelijk van sponsoren. En dat is deze keer prima gelukt.

Zo heeft de Hema Enkhuizen kleding gedoneerd en is door Van der Horst Report uit Zaandam een mooi bedrag geschonken. Ook McDonalds heeft een donatie gedaan in de vorm van een bon die ouders daar kunnen besteden, zodat ook deze kinderen eens kunnen genieten van een lekker menu. Het is de bedoeling dat de cadeautasjes voor de kinderen eind december via een ‘cadeautjes uitdeel-drive in’ aan huis worden uitgedeeld. ”Helemaal coronaproof zo hè?” Onze actie gaat zeker een vervolg krijgen want wij beseffen dat wij het heel erg goed hebben. En dat verdient iedereen.

EEN EXTRAATJE VOOR DE KINDEREN VAN DE KINDERKLEDINGBANK HOORN!

0 jaar
ervaring

0 dagen
per week op AFSPRAAK open

0 bedrijfswagens
op voorraad